skip to Main Content

woensdag 13 maart 2024

19:30, toegang vrij

Alexandra Markusse is sinds 2001 in hart en nieren uitvaartondernemer. Zij volgde voor dit vak de opleiding tot uitvaartondernemer en diverse studies en nascholingen. Met haar visie “je kunt het verdriet van een ander niet dragen, maar je kunt er wel met liefde voor iemand zijn” begeleidt ze al 23 jaar mensen die afscheid nemen van degene die ze liefhebben. 

Waarom en met welke intentie is Alexandra uitvaartverzorger geworden? Waar leer je het vak? Wat heb je nodig om er dagelijks voor mensen in rouw te kunnen zijn? Wat kun je als uitvaartondernemer bieden en betekenen voor mensen in rouw? 

Wat waren de mogelijkheden vroeger en welke mogelijkheden zijn er nu? Deze vragen en meer worden door Alexandra beantwoord. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Piet Heinstraat 18, Goes. 06-107 30 321
Aanmelden via info@uitvaartinzeeland.nl
Wacht niet, want vol is vol.

di 26 september 2023

Over verlies en rouw

Koen Mijnheer is ritueelbegeleider. Hij noemt zichzelf liever ‘maker van afscheidsceremonies’. Koen volgde onder meer de opleiding Begeleiden bij Rouw en Verlies aan de HZ.

Zijn visie is dat een goede afscheidsceremonie van groot belang is voor rouwverwerking. In zijn lezing laat hij zien dat rouw en verlies verweven is in de maatschappij en dat het voor iedereen dichtbij is.

Aan de hand van (praktijk)voorbeelden wordt ingegaan op het omgaan met rouw en wat je zélf kunt doen om rouw een plaats te geven in je leven.

De rouwtaken van rouwdeskundige Manu Keirse zijn daarbij leidraad. Ook zal er gelegenheid zijn voor discussie en het stellen van vragen.

Aanvang 18.30 uur
Toegang vrij

Deel dit evenement:

Aanmelden voor dit evenement
    Back To Top