skip to Main Content

dinsdag 28 mei 2024

19:30, toegang vrij

Levenstestament

In het levenstestament leg je vast hoe je wilt dat er beslist wordt wanneer je dit zelf niet meer kan. Het opstellen van een levenstestament is maatwerk en wordt aan je persoonlijke wensen en situatie opgesteld. Het levenstestament wordt uitgesplitst naar financiën en zorg.

Nalatenschap / testament

Wanneer er geen testament opgesteld is, is het wettelijk erfrecht van toepassing. Dat kan in vele gevallen prima werken. Belangrijk is daarbij wel dat je weet wat dit inhoudt en wat de consequenties zijn voor de erfgenamen. Wanneer je specifieke wensen hebt ten aanzien van je nalatenschap kan een testament uitkomst bieden. Niet alleen je wensen worden in kaart gebracht, ook de omvang van de nalatenschap wordt geïnventariseerd en opgenomen in een digitale nalatenschapsdossier.

Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Piet Heinstraat 18, Goes. 06-107 30 321
Aanmelden via info@uitvaartinzeeland.nl
Wacht niet, want vol is vol.

woensdag 13 maart 2024

19:30, toegang vrij

Alexandra Markusse is sinds 2001 in hart en nieren uitvaartondernemer. Zij volgde voor dit vak de opleiding tot uitvaartondernemer en diverse studies en nascholingen. Met haar visie “je kunt het verdriet van een ander niet dragen, maar je kunt er wel met liefde voor iemand zijn” begeleidt ze al 23 jaar mensen die afscheid nemen van degene die ze liefhebben. 

Waarom en met welke intentie is Alexandra uitvaartverzorger geworden? Waar leer je het vak? Wat heb je nodig om er dagelijks voor mensen in rouw te kunnen zijn? Wat kun je als uitvaartondernemer bieden en betekenen voor mensen in rouw? 

Wat waren de mogelijkheden vroeger en welke mogelijkheden zijn er nu? Deze vragen en meer worden door Alexandra beantwoord. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Piet Heinstraat 18, Goes. 06-107 30 321
Aanmelden via info@uitvaartinzeeland.nl
Wacht niet, want vol is vol.

di 26 september 2023

Over verlies en rouw

Koen Mijnheer is ritueelbegeleider. Hij noemt zichzelf liever ‘maker van afscheidsceremonies’. Koen volgde onder meer de opleiding Begeleiden bij Rouw en Verlies aan de HZ.

Zijn visie is dat een goede afscheidsceremonie van groot belang is voor rouwverwerking. In zijn lezing laat hij zien dat rouw en verlies verweven is in de maatschappij en dat het voor iedereen dichtbij is.

Aan de hand van (praktijk)voorbeelden wordt ingegaan op het omgaan met rouw en wat je zélf kunt doen om rouw een plaats te geven in je leven.

De rouwtaken van rouwdeskundige Manu Keirse zijn daarbij leidraad. Ook zal er gelegenheid zijn voor discussie en het stellen van vragen.

Aanvang 18.30 uur
Toegang vrij

Deel dit evenement:

Aanmelden voor dit evenement
    Back To Top