skip to Main Content

zo 26 mei

Huiskamerconcert door Patricia Foort

Zangeres Patricia Foort zal op deze zondagmiddag een concert geven in de huiskamer bij Alexandra. Dit in intieme sfeer waarin mooie pop, soul, gospel en enkele Nederlandstalige liedjes voorbij zullen komen.

Aanvang 13.30 uur
Toegang € 15,00

Deel dit evenement:

foto 2
Aanmelden voor dit evenement




Andere evenementen

' Bij Alexandra '
Hoe lang mag je rouwen?

‘Hoe lang mag je rouwen?’
Deze vraag kom je regelmatig tegen wanneer mensen een verlies hebben geleden. Denk bij verlies niet alleen aan de dood maar ook aan verlies van werk, relatie, gezondheid, vitaliteit. Bij verlies hoort rouw en ieder verwerkt verlies op eigen wijze. Staat er een tijd voor rouw? Of is dat bij iedereen en misschien bij elke situatie anders?

Lezing door Mirjam Windrich

Mirjam Windrich vertelt over hoe het schrijven heilzaam kan zijn voor de verwerking van emoties.
Als men schrijft gebeurt er veel. Zaken worden benoemd, geordend en geanalyseerd. Maar ook komt het lichaam tot rust waardoor bepaalde spanningen verdwijnen en emoties los kunnen komen. Dit alles gebeurt op een gecontroleerde manier, juist doordat men ook een beroep doet op het talige, cognitieve vermogen. Daarnaast is schrijven ook zingevend, woorden en zinnen geven vorm en betekenis aan vaak complexe ervaringen. Op deze manier zijn deze beter te plaatsen, te begrijpen en te laten voor wat ze zijn.

Expositie door Gwendolyn Pieters, afscheidsfotograaf

Als je weet dat er binnenkort een afscheid gaat komen, dan is het fijn om even met elkaar stil te staan. Bij het leven, bij elkaar. Samen een mooie dag beleven. Gwendolyn exposeert foto’s van unieke verhalen die op beeld zijn bewaard.

Lezing door Manu Keirse

Je kunt op heel veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je onmiddellijke omgeving. Denken we maar aan het sterven van een familielid of een collega, echtscheiding, ongeneeslijke ziekte, verlies van werk. Hoe kun je daarmee omgaan en familie, vrienden en collega’s ondersteunen? Mensen in rouw en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten?

Koffie Meet Up

Iedere laatste dinsdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur een ongedwongen meet up voor nabestaanden en lotgenoten.

Back To Top