skip to Main Content

1 april

Expositie door Gwendolyn Pieters, afscheidsfotograaf

Als je weet dat er binnenkort een afscheid gaat komen, dan is het fijn om even met elkaar stil te staan. Bij het leven, bij elkaar. Samen een mooie dag beleven. Gwendolyn exposeert foto’s van deze unieke momenten die op beeld zijn bewaard.

Data:
maandag 1 april
van 19.00 tot 21.00 uur
woensdag 3 april
van 11.00 tot 13.00 uur
donderdag 4 april
van 15.00 tot 17.00 uur

Toegang: vrij

 

Deel dit evenement:

Unknown
Aanmelden voor dit evenement
Andere evenementen

' Bij Alexandra '
Lezing door Katrien Smeyers

“Elk mens heeft een verhaal te vertellen”.

Het succes van ritueelbegeleiden bij afscheid en ritual coaching, is te vinden in de eigentijdse visie om rituelen en symbolen, zonder poespas en wars van zweverigheid, in de benadering vanuit de humane en sociale wetenschappen maar altijd met respect voor bestaande tradities en levensbeschouwing.
Rituelen en symbolen krijgen stilaan terug meer bedding in onze maatschappij. De mix van oude rituelen, gekleed in een nieuw jasje en nieuwe rituelen met traditionele handelingen, passen bij onze huidige tijdsgeest waar we op zoek zijn naar zingeving en verbinding.

Hoe lang mag je rouwen?

‘Hoe lang mag je rouwen?’
Deze vraag kom je regelmatig tegen wanneer mensen een verlies hebben geleden. Denk bij verlies niet alleen aan de dood maar ook aan verlies van werk, relatie, gezondheid, vitaliteit. Bij verlies hoort rouw en ieder verwerkt verlies op eigen wijze. Staat er een tijd voor rouw? Of is dat bij iedereen en misschien bij elke situatie anders?

Lezing door Mirjam Windrich

Mirjam Windrich vertelt over hoe het schrijven heilzaam kan zijn voor de verwerking van emoties.
Als men schrijft gebeurt er veel. Zaken worden benoemd, geordend en geanalyseerd. Maar ook komt het lichaam tot rust waardoor bepaalde spanningen verdwijnen en emoties los kunnen komen. Dit alles gebeurt op een gecontroleerde manier, juist doordat men ook een beroep doet op het talige, cognitieve vermogen. Daarnaast is schrijven ook zingevend, woorden en zinnen geven vorm en betekenis aan vaak complexe ervaringen. Op deze manier zijn deze beter te plaatsen, te begrijpen en te laten voor wat ze zijn.

Huiskamerconcert door Patricia Foort

Zangeres Patricia Foort zal op deze zondagmiddag een concert geven in de huiskamer bij Alexandra. Dit in intieme sfeer waarin mooie pop, soul, gospel en enkele Nederlandstalige liedjes voorbij zullen komen.

Lezing door Manu Keirse

Je kunt op heel veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je onmiddellijke omgeving. Denken we maar aan het sterven van een familielid of een collega, echtscheiding, ongeneeslijke ziekte, verlies van werk. Hoe kun je daarmee omgaan en familie, vrienden en collega’s ondersteunen? Mensen in rouw en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten?

Koffie Meet Up

Iedere laatste dinsdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur een ongedwongen meet up voor nabestaanden en lotgenoten.

Back To Top